8 januari 2016:


“Ma chère Karin, j’ai une terrible nouvelle à t’annoncer; j’ai eu un accident cette nuit et notre merveilleuse Gazelle est morte. Je te téléphone plus tard. Michel”.


Dit waren de zeer aangrijpende woorden die ik op donderdagochtend 7 januari 2016 via sms heb ontvangen van Michel Pellaux, de Zwitserse eigenaar van Gazelle de la Brasserie.


Na een fantastische sportcarrière en een laatste Olympische Spelen op 18-jarige leeftijd werd in samenspraak met de eigenaar beslist om Gazelle uit de sport te nemen. Vier mooie jaren heeft ze bij ons in de winter en bij Joris de Brabander in de zomer, op de weide mogen genieten van haar leven na de sport. Vijf nakomelingen heeft Gazelle voortgebracht via embryotransplantatie, waarvan de oudste intussen ook op internationaal niveau wordt uitgebracht in de eventingsport. 


In samenspraak met de eigenaar werd beslist om Gazelle terug te brengen naar haar geboorteplaats in Zwitserland, waar ze haar verdere leven zou doorbrengen. Michel kwam Gazelle woensdag 6 januari 2016 ophalen en spijtig genoeg heeft Gazelle de laatste rit van haar leven niet overleeft. In Luxemburg sloeg het noodlot toe, Michel had een verkeersongeval op de autosnelweg met zijn wagen en trailer. Met hem is gelukkig alles in orde.


Gazelle de la Brasserie was een merrie die heel veel voor mij en mijn familie heeft betekend en dit zowel binnen als buiten de sport. De Zwitserse eigenaar Michel Pellaux heeft mij te allen tijde voor 100% gesteund om haar in te zetten op het allerhoogste niveau in de sport, waarvoor mijn ongelooflijke dank.


Op 9-jarige leeftijd kwam Gazelle de la Brasserie bij ons op stal om haar uit te brengen in de sport. Al snel behaalde zij vele overwinningen op twee- en driesterren niveau. Zo behaalde zij dan ook de kwalificaties om deel te nemen aan kampioenschappen.

Maar liefst aan zes kampioenschappen heeft Gazelle jaar na jaar deelgenomen:


•Twee Olympische Spelen:

2008: Hong Kong -The Beijing Olympic Games (9e plaats)

2012: London Olympic Games (15e plaats)

•Twee Wereldkampioenschappen

2006: FEI World Equestrian games in Aachen (13e plaats)

2010: FEI World Equestrian games in Lexington KY (4e plaats individueel en 6e plaats met het team)

•Twee deelnames aan Europese kampioenschappen

2007: Pratoni del Vivaro (ITA)

2009: Fontainebleau (FRA) 6e plaats individueel en 3e plaats met het team

•10e plaats op de FEI World-cup Final te Strzegom (POL) in 2009

•viersterrenniveau

2007: Kentucky (USA) (5de plaats)

2009: Badminton (7de plaats)

2010: Badminton (16de plaats)


Gazelle,

Een ongelooflijk palmares, maar een nog meer ongelooflijke tijd die ik met jou in die 13 jaar heb mogen doorbrengen! Dank je Gazelle en Michel voor de fantastische tijd en voor die vele mooie momenten binnen en buiten de sport!


Karin